VIDEO! Ședință cu amenințări, scuze și promisiuni

Botoșănenii care stau la câteva minute de centrul orașului, dar sunt nevoiți să încalțe cizme de cauciuc ca să ajungă la asfalt, au reușit să îi mobilizeze pe mai marii târgului să discute problema lor.După lucrările de extindere și modernizare a rețelei de apă efectuate de firma Elsaco, străzile au rămas ca după potop. La acești oameni ajung cu mare greutate pompierii sau ambulanțele. Întâlnirea de astăzi s-a lăsat cu amenințări, promisiuni și multe, multe scuze.

Protestul de ieri al cetățenilor care locuiesc pe Izvoarelor, strada Tomis, Zimbrului și Vâlcelei, a avut ecou. Primarul urbei a convocat o ședință la Primărie iar la masa dezbaterilor s-au așezat reprezentanți ai Nova Apaserv dar și de la Elsaco, firma care desfășoară lucrările de extindere și modernizare a rețelei de apă și canalizare.

Oamenii ajunși la capătul disperării susțin că firma Elsaco condusă de Valeriu Iftime a lăsat dezastru pe străzile unde s-a intervenit. Ba mai mult, chiar și mașini ce aparțin acestei firme au rămas captive în noroi.

Lucrările s-au întârziat extrem de mult, motiv pentru care beneficiarul , respectiv Nova Apaserv, ar putea fi sancționat de Primărie. Cum era de așteptat, constructorul a și găsit o scuză pentru calvarul în care trăiesc zeci și zeci de botoșăneni. Cine este de vină? Chiar ei. Oamenii au fost acuzați că deversează ape uzate la voia întâmplării. Patronul de la Elsaco, se victimizează și spune că este chiar în pierdere cu un milion de lei noi pe această lucrare.

După discuții prelungite, directorul de la Elsaco a recunoscut că firma a gafat. După efectuarea lucrărilor s-au turnat câteva mașini de piatră spartă care au fost înghițite de noroi la prima ploaie.

Paradoxal, deși s-au investit sute de mii de euro din bani europeni pentru apă și canal, botoșănenii nu se branșează pentru că li s-au solicitat costuri enorme. Ce înseamnă asta? O situație tipic românească. O investiție cu bani mulți și nefolositoare. În sală a fost prezent și un cetățean de pe strada Tomis. Cireașa de pe tort: unii oameni nici măcar nu se pot branșa la canalizare.

Ședința s-a terminat cu promisiuni. În vara acestui an lucrările se vor finaliza. Cât despre starea străzilor, se vor mai turna câteva mașini de piatră.

Citeste si:

Facebook Comments