VIDEO! Ședință cu primarii în cadrul ACOR

În unanimitate, aşa au votat azi primarii din judeţ majorarea contribuţiei lunare pentru auditul intern, datorată către Asociaţia Comunelor Botoşani.

S-a întâmplat în cadrul Adunării Generale de la Prefectură, unde iniţiativa a fost motivată de mărirea salariilor din iulie anul trecut. Aceasta nu a fost singura hotărâre de azi pe care au luat-o primarii.

Preşedintele ACOR a vorbit cel mai mult, mai ales că a prezentat şi un raport de activitate pentru anul trecut. Cele mai importante decizii au privit însă balanţa de venituri şi cheltuieli al organizaţiei, închisă cu un plus de aproape 100.000 de lei. Însă pentru că de la jumătatea lui 2017 au crescut salariile, conducerea asociaţiei a propus pentru 2018 şi majorarea cotizaţiei pe care fiecare primărie o datorează pentru serviciile de audit.

2050 de lei este noul nivel, acceptat de toţi cei 35 de primari prezenţi azi.

Începută în jurul prânzului, şedinţa a durat câteva ore, timp în care a intervenit şi Cristian Achiţei, de altfel singurul parlamentar care a răspuns invitaţiei. Deputatul a îndemnat primarii să se gândească la următorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene.

După intervenţia parlamentarului, primarii au revenit la ordinea de zi, privitoare la bugete şi salariaţi. Organigrama asociaţiei prevede 26 de auditori, împărţiţi pe fiecare dintre cele 7 centre zonale din judeţ iar bugetul ACOR a fost votat, în premieră, în adunarea generală. Până acum, spun reprezentanţii asociaţiei, lucrurile nu erau clare. Se făceau şapte bugete diferite, de către persoane ce nu aveau asta printre atribuţii.

Peste 1,7 milioane de lei a cheltuit anul trecut Asociaţia Comunelor din Botoşani, 90 % pentru salarii. Veniturile au fost mai mari cu 90.000 de lei, chiar dacă multe dintre primării nu sunt la zi cu facturile.

 

Citeste si:

Facebook Comments