Ședinţă extraordinară fulger la CJ Botoșani

Ședinţă extraordinară fulger la CJ Botoșani.

Consilierii județeni s-au întrunit astăzi în ședință extraordinară pentru a dezbate un singur proiect de hotărâre. Concret, membrii plenului au votat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a sumelor necesare acordării drepturilor de care beneficiază copiii, elevii sau tinerii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă.

Asistenţa socială de care beneficiază aceştia constă în asigurarea alocaţiei zilnice de hrană, a rechizitelor şcolare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei şi încălţămintei în cuantum egal cu cel pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie a copilului precum şi de găzduire gratuită în internate sau centrele de asistare pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale din cadrul direcţiilor judeţene de asistenţă socială şi protecţie a copilului. Aceste drepturi se asigură din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, prin bugetele Consiliilor Judeţene.

În judeţul Botoşani, 635 de copii şi tineri incluşi în învăţământul de masă vor beneficia de aceste drepturi financiare, în valoare de peste două milioane de lei.

Proiectul a fost votat în unanimitate.

Citeste si:

Facebook Comments