Ședință «fierbinte» la CL Botoșani

Tema disputei: Termica

În ședința ordinară de joi, consilierii locali au pus în discuție și situația fostei societăți de termoficare Termica. Constantin Lulu Dascălu, lichidatorul judiciar al Termica, a deschis un nou proces în instanţă, prin care solicită 30 de milioane de lei, reprezentând contravaloarea bunurilor transferate în 2010 de la Termica la primărie şi care nu mai pot fi cedate în natură. Asta după ce în martie 2014 a obţinut în instanţă anularea facturii prin care patrimoniul Termica a trecut la primărie, dar şi cele 36 de puncte termice.

Consilierul local PNL Cătălina Lupaşcu a cerut consilierului social-democrat Mihai Tincu să nu politizeze acest subiect.

Secretarul Primăriei Botoșani, Ioan Apostu, a explicat că nu trebuie confundate datoriile totale care au dus la falimentul fostei societăţi de termoficare, Termica, cu ceea ce are municipalitatea de returnat.

Ioan Apostu a cerut consilierilor locali să voteze pentru contractarea unei case de avocatură care să lucreze alături de juristii Primăriei Botoșani și care să susțină cauza municipalității în procesul deschis de Constantin Lulu Dascălu la Tribunalul Botoşani. Proiectul a fost votat de către aleșii locali.

Citeste si:

Facebook Comments