VIDEO! Ședință la CJ pentru UPU și RMN

La Spitalul Județean a ajuns aparatură de ultimă generație, însă conducerea unității spitalicești se împiedică în amenajarea unor săli unde să fie montate aceste aparate. Pe lângă un nou Computer Tomograf, la Județean a ajuns și un RMN. Astăzi, consilierii județeni au aprobat un proiect privind indicatorii tehnico-economici pentru amplasarea RMN-ului.

Consilierii județeni au fost astăzi convocați în ședință extraordinară. Ordinea de zi a cuprins trei proiecte de hotărâre. Primul dintre ele a vizat preluarea unităților de Asistență Medico Sociale Flămânzi, Săveni și Ștefănești, în subordinea Consiliului Județean. Șefii de la județ au fost de acord cu preluarea acestor unități sanitare dar cu condiția ca acestea să nu aibă datorii. Singura unitate medico-socială cu datorii, este la Săveni.

Unul dintre aleșii de la județ a sesizat că și discrepanțele salariale sunt mari. Directorul economic din cadrul CJ a precizat că diferențele salariale vor fi echilibrate imediat ce unitățile intră în subordinea Consiliului Județean.

Un alt punct de pe ordinea de zi a vizat aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru amenajarea unei săli în care să fie amplasat un RMN. Practic, cel mai mare spital din județ are acum două aparate de ultimă generație dar nu și spațiu unde să le monteze.

Tot în ședința de astăzi s-au aprobat și indicatorii tehnico-economici în vederea modernizării și extinderii Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Citeste si:

Facebook Comments