VIDEO! Sediul IPJ, afectat de ploi

Sediul Inspectoratului Județean de Poliție va avea nevoie de reparații capitale. Ploile și ninsorile din această iarnă au produs distrugeri atât la sediu cât și la un depozit al IPJ-ului. Pagubele au fost evaluate iar astăzi, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a fost aprobat un proiect în vederea solicitării de fonduri pentru intervenții de la Guvern.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat astăzi la Instituția Prefectului. Pe ordinea de zi au fost trei proiecte de hotărâre. Prefectul Dan Șlincu a dat citire rapoartelor de evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteo înregistrate în intervalul ianuarie-martie 2018.

Ploile au afectat podul de pe râul Burla, ce face legătura între localitatea Sulițoaia și Sulița. Valoare refacerii se ridică la aproape 900 000 de lei însă banii vor veni prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Distrugeri s-au produs și pe raza comunei Concești.

Ploile și ninsorile nu au afectat doar drumuri și podețe ci și sediul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

În cadrul ședinței, a luat cuvântul și directorul de la Sistemul de Gospodărire a Apelor. Acesta a precizat că în cursul zilei ieri a crescut cota pe râul Prut însă situația este ținută sub control.

Nu s-au înregistrat probleme deosebite, nu au fost inundate suprafețe de teren iar situația este ținută sub control.

La sfârșitul ședinței, prefectul Dan Șlincu a atenționat directorii de instituții să fie pe poziții în zilele de Paște în condițiile în care ar putea apărea situații de urgență.

Citeste si:

Facebook Comments