VIDEO! Șef nou la Poliția de Frontieră

Două instituții din Botoșani au șefi noi, școlile din județ nu stau bine la capitolul siguranță, iar angajații din subordinea MAI vor fi instruiți să nu fie corupți, acestea au fost principalele subiecte abordate în ședința lunară de Colegiu Prefectural. Întâlnirea a debutat într-o notă festivă pentru că astăzi este Ziua Poliției de Frontieră .

Schimbări la conducerea a două instituții publice. De la începutul lunii iulie, comisarul Robert Iulian Tăuteanu este noul șef al Poliției de Frontieră. Acesta a venit în locul lui Victor Mariniuc.

Și Oficiul Județean pentru Finanțarea Investiţiilor Rurale are un nou șef. Este vorba de Marius Postolache. Acesta nu a reușit să promoveze concursul pentru a prelua funcția de conducere, dar chiar și în aceste condiții a fost numit director interimar.

După ce a fost anunțată noua componență a Colegiului Prefectural, reprezentantul Guvernului în Teritoriu a adresat felicitări sărbătoriților zilei.Șeful de la frontieră i-a oferit prefectului o diplomă, iar ulterior s-a trecut la ordinea de zi a ședinței.

Unul dintre subiecte a vizat paza din unitățile de învățământ. Șeful Inspectoratului de Poliție a precizat că s-a înregistrat o ușoară creștere în ceea ce privește nivelul infracțiunilor. La capitolul pază, din cele aproape 500 unități de învățământ, 50 din mediul rural nu dispun de pază și nici de sisteme video.

Iar spre sfârșitul ședinței, șefii structurilor MAI au aflat că vor fi instruiți atât ei cât și subordonații lor, în vederea prevenirii corupției.

În cadrul ședinței a fost prezentat și stadiul de implementare la nivel de județ a lucrărilor din cadrul Programului Național de Cadastru și carte Funciară.

Citeste si:

Facebook Comments