Şeful Poliţiei Botoşani, despre dosarele în care oamenii legii nu-i găsesc pe infractori: „Rămâne ca o pată pentru poliţist”

Şeful Poliţiei Botoşani, despre dosarele în care oamenii legii nu-i găsesc pe infractori: „Rămâne ca o pată pentru poliţist”

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani sunt 7.165 de dosare cu autor necunoscut. Şeful Poliţiei botoşănene, Costel Gâtlan, ofiţer detaşat de la Inspectoratul de Poliţie Iaşi, a vorbit, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, despre situaţia dosarelor cu autor necunoscut (AN) pe care le are în lucru instituţia sa, dar şi despre problemele cu care se confruntă Poliţia Română.

În cadrul campaniei demarată de cotidianul „Adevărul” intitulată „România infractorilor necunoscuţi“, mai mulţi şefi ai Poliţiei Române au acceptat să fie intervievaţi în legătură cu situaţiile punctuale legate în special de soarta dosarelor cu AN, dar şi cu starea generală a Poliţiei Române. Printre aceştia a răspuns solicitării şi comisarul şef de Poliţiei Costel Gâtlan, şeful IPJ Botoşani, o instituţie care are în evidenţă 7.165 de dosare cu autor necunoscut. Costel Gâtlan este detaşat, pe o perioadă de şase luni, la conducerea Poliţiei botoşănene de la IPJ Iaşi, după suspendarea fostului şef, Cristian Cucoreanu.

„Adevărul”: Cum comentaţi numărul de dosare penale cu autor necunoscut aflat în evidenţa IPJ Botoşani?

Costel Gâtlan, şeful IPJ Botoşani: Cred că este un număr mare, dar în acelaşi timp cred că ne încadrăm în media sau chiar suntem sub media naţională, pentru că noi avem o mobilitate a acestor dosare penale, intrate, soluţionate. Pot să vă spun că aproximativ 40% din totalul dosarelor penale cu AN sunt soluţionate. Dacă ne raportăm doar la cele înregistrate în cele nouă luni ale anului 2016, atunci avem un procent de 85% de soluţionare a dosarelor penale cu AN. Doar că o parte provin şi din anii anteriori. Deci, procentul, este undeva la 85% soluţionare.

Citiți continuarea articolului pe www.adevarul.ro

 

Citeste si:

Facebook Comments