Şerban Mihăilescu își dă demisia din Parlamentul României

Renunță la viața politică

Şerban Mihăilescu își dă demisia din Parlamentul României. În urma demisiei, acesta renunța și la viața politică. Astfel, începând cu data de 1 septembrie, moment în care va începe noua sesiune parlamentară, Şerban Mihăilescu, ales senator de Botoșani în 2012, susţine că îşi va prezenta demisia din Parlamentul României.

La începutul lunii iulie, Mihăilescu demisionează din toate funcţiile pe care le-a deţinut în UNPR, după ce se anunțase fuziunea acestui partid cu Partidul Mișcarea Populară condus de Traian Băsescu. În schimb, a ales să-şi ducă mandatul de parlamentar până la capăt. Decizie care a fost schimbată după ce și-a anunțat demisia din Senatul României pe 1 septembrie 2016.

În vârstă de 72 de ani, Şerban Mihăilescu s-a născut la Bucureşti și este de profesie inginer. Până în prezent are 5 mandate de parlamentar, dintre care două au fost cu voturile botoşănenilor, în mandatul 1996-2000, când a fost ales deputat, iar din 2012 până în prezent figurează ca senator al judeţului Botoșani.

Acesta a mai fost demnitar şi pentru judeţele Teleorman şi Prahova. În 1993-1996 a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, iar în 2000-2003 a condus Secretariatul General al Guvernului.

Şerban Mihăilescu, numit de jurnaliștii din presa centrală și Miky Șpagă, a fost membru PSD în perioada 1991-2010, iar din 2010 a trecut la UNPR, care a avut protocol de colaborare cu PSD. A fost chiar propus ca ministru în Guvernul condus de Adrian Năstase. În UNPR a fost doar vicepreşedinte.

Fostul demnitar a fost urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul Microsoft.

Citeste si:

Facebook Comments