Servicii medicale off-line

Rețete și servicii medicale off-line.

Asta este soluția dată de Guvernul României pentru persoanele care au nevoie de rețete medicale sau de alte servicii oferite de medicii de familie, atunci când apar probleme la Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate.

Astfel, pe 26 octombrie a fost dată o hotărâre în care sunt precizate procedurile ce trebuie aplicate de furnizorii de servicii medicale şi medicamente în cazul nefuncţionării cardurilor de sănătate.

Adică, botoșănenii care au nevoie de rețete sau de alte servicii de la medicii de familie le pot obține chiar dacă Platforma Informatică nu funcționează și, automat, nu pot fi folosite cardurile de sănătate.

Singura obligație a furnizorilor de servicii este de a transmite către Platforma Informatică serviciile acordate în regim off-line până la sfârșitul lunii în curs sau cel târziu până la termenul de raportare a activității lunii anterioare prevăzute în contract.

Toate aceste măsuri s-au luat pentru că, în ultima vreme, sistemul de carduri de sănătate a picat foarte des iar pacienții au avut de suferit.

Adică nu li s-au putut oferi consultaţii, nu li s-au eliberat medicamente, pe motiv că ulterior nu li se decontează serviciile.

Citeste si:

Facebook Comments