Serviciul de Ambulanță din Botoșani nu face față situațiile de urgență foarte grave

Serviciul de Ambulanță din județul Botoșani nu face față în cazul unei situații de urgență cu Cod Roșu, adică situațiilor critice.

Acestă problemă a fost semnalată de prefectul Dan Nechifor. Acesta și-a trimis corpul de control la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani pentru a controla capacitatea de răspuns a acestui serviciu în situații de urgență, dar și pentru a vedea dotările parcului auto și a personalului.

Verificările făcute de reprezentanții Prefecturii au scos la iveală o realitate știută de multă vreme la Botoșani. Numărul ambulanțelor este mult prea mic, o bună parte sunt învechite, adică autosanitare vechi din 1998. Personalul este deasemenea insuficient.

Prin urmare, prefectul Dan Nechifor va transmite rezultatele acestui raport la Ministerul Sănătăţii, prin care va solicita suplimentarea parcului auto, dar şi a personalului.

În urma controlului, au fost constatate și alte disfuncționalități dar care sunt strict legate de procedurile administrative ale Serviciului de ambulanță.

Citeste si:

Facebook Comments