Șezătorile iernii la Călărași!

Evenimentul a ajuns la cea de-a XXVI-a ediție

Bucate tradiționale și voie bună la Călărași. Cu mic, cu mare, locuitorii comunei Călărași, îmbrăcați în straie de sărbătoare, au venit sâmbătă la tradiționala șezătoare. Ajunsă la ediția a XXVI-a, sărbătoarea călărășenilor își propune să păstreze tradițiile, dar și să-i atragă pe tineri cu obiceiurile populare, să le cultive dragostea pentru această bogăție culturală a zonei.

Sala Căminului Cultural din Călărași unde s-au adunat gospodarii din comună la șezătoare s-a dovedit neîncăpătoare pentru călărășenii iubitori, dar și alți oaspeți iubitori ai folclorului și ai tradițiilor. Au cântat, au dansat s-au ținut de glume și astfel atmosfara șezătorilor de altădată a renăscut.

Pereții împodobiți cu covoare și ștergare viu colorate, mesele bogate cu bucate tradiționale, cu sarmale, cozonaci, plăcinte, lângă care nu a lipsit țuica din zonă, au completat atmosfera specifică unei șezători.

De buna dispoziție a celor prezenți s-au ocupat cunoscuții cântăreți de muzică populară Dan Doboș, Cornelia Ciobanu, dar și Ansamblul Balada.

Primarul comunei Călărași, Elena Vrajotis, a dat o mână de ajutor gospodinelor care au pregătit bucățele, dar a fost alături de săteni și în momentele de voie bună, dansând alături de ei.

Și pentru că Elena Vrajotis este căsătorită cu un bărbat de origine greacă, la finalul evenimentului s-a încins dânsul și pe ritmuri grecești, sătenii bătând pasul pe …Zorba Grecul.

Șezătorile Iernii a fost organizat, la finele săptămânii trecute, de către Primăria Călărași.

Citeste si:

Facebook Comments