VIDEO! Sezonul virozelor și al gripei

Gripa îmbolnăvește tot mai mulţi botoşăneni. Confruntaţi cu un val de îmbolnăviri fără precedent în această iarnă, medicii avertizează că numărul de cazuri ar putea creşte în continuare. Asta în condiţiile în care, la Spitalul Judeţean deja nu mai sunt paturi libere, iar medicii au început să interneze bolnavii şi pe alte secţii.

Avalanşa de pacienţi a început săptămâna trecută, când s-au îmbolnăvit de gripă zeci de botoşăneni. Alţi aproximativ două mii au prins viroze şi pneumonii şi mulţi dintre ei au avut nevoie de spitalizare. Aşa că, din lipsă de locuri, medicii au început să interneze bolnavii şi pe Secţia de Dermatologie.

De vină sunt schimbările de temperatură din ultimul timp. Însă situaţia este cu atât mai gravă cu cât vaccinarea antigripală e ultima grijă pentru mulţi botoşăneni. Lucru dovedit şi de statisticile Direcţiei de Sănătate Publică din Botoşani, care arată că cei mai afectaţi sunt cei cu vârste între 15 şi 49 de ani, care nu au fost vaccinaţi gratuit de medicii de familie.

În aceste condiţii, restricţia impusă săptămâna trecută rămâne valabilă. Astfel, vizitele în Spitalul Judeţean se pot face doar între 3 şi 5 după-amiaza. În rest, accesul este interzis şi la fel se întâmplă pe unele secţii mai sensibile unde a fost interzis de tot.

Între 12 şi 18 februarie 45 de botoşăneni s-au îmbolnăvit de gripă. Jumătate s-au internat în spital.

Citeste si:

Facebook Comments