Sfârșit de capitol pentru elevii Seminarului Teologic

Catalogul clasei a XII a strigat pentru ultima oară

Au pus punct unui important capitol din viața lor. Alături de colegi și profesori au trăit unele dintre cele mai frumoase momente din viața lor. Unele au fost grele, alte frumoase, dar toate au rămas acum amintiri. Amintiri de pe băncile liceului, poate cea mai frumoasă perioadă din viața unui adolescent. Absolvenții claselor a XII a de la Seminarul Teologic ”Sfântul Gheorghe” din Botoșani și-au luat astăzi rămas bun de la colegii de liceu, de la dascăli, de la profesori, de la cei care le-au îndreptat pașii în viață, i-au povățuit, i-au mustrat când a fost nevoie, dar au pus mâinile la formarea lor ca oameni. Emoționați, tinerii absolvenți și-au primit binemeritatele diplome, în timp ce diriginții lor au strigat pentru ultima oară catalogul.

Cu emoție în glas și cei care le-au fost mentori timp de patru ani de zile le-au urat toate cele bune și le-au dat ultimile sfaturi înaintea de a-și lua rămas bun.

Și tot acum și-a luat rămas bun de la catedra la care a stat peste două decenii și părintele profesor Constantin Zăiceanu, unul dintre cei mai îndrăgiți profesori de la Seminarul teologic ”Sfântul Gheorghe” din Botoșani. Și el a dorit să le transmită tinerilor absolvenți câteva sfaturi.

La rândul lor și elevii, prin șefa de promoție, au ținut să le mulțumească profesorilor pentru toate cele ce au învățat în decursul anilor și să își arate, stima, respectul și prețuirea pe care o au față de profesorii și mentorii lor.

Cursul festiv al absolvenților claselor a XII a de la Seminarul teologic s-a terminat la Biserica Cuvioasa Paraschiva cu o slujbă oficiată de fostul director al Seminarului, Grigore Diaconu, actualul director Daniel Dascălu, dar și de părintele Constantin Zăiceanu. O slujbă de mulțumire.

Citeste si:

Facebook Comments