Sfârșit de săptămână plin de folclor la Botoșani

Traditiile se reîntorc la Botoşani.

Începând cu data de 12 august se dă startul Festivalului International al Cântecului, Jocului şi portului popular. Festivalul se află la cea de-a XI-a editie, iar botoşănenii pasionaţi de muzică şi folclor sunt așteptați pe Pietonalul Unirii pentru a participa la manifestări.

Deschiderea Târgului va avea loc vineri, de la ora 13.00, urmând ca de la ora 17.00 ansamblurile de jocuri populare tradiționale să urce pe scena special amenajată pe Pietonalul Unirii. Ansamblurile Mugurasul, Ciobanasul, Hora, Struguraşii, Formaţia de dansuri bărbăteşti Datina sunt doar câteva dintre formațiile care vor putea fi apreciate și aplaudate de iubitorii de folclor din Botoșani.

Sâmbătă, botoşănenii se vor bucura de minunatele expoziţii de mesteşuguri tradiţionale, sculpturi în lemn sau arta plastică.

Duminică, în ultma zi a manifestărilor, va avea loc parada fanfarelor şi a formatiilor coregrafice. Acestea vor merge pe traseul- Consiliul Judeţean Botoşani- Colegiul Naţional A.T Laurian- Pod de Piatră- Calea Naţionala, Direcţia Muncii si revenire pe Pietonalul Unirii.

Citeste si:

Facebook Comments