Sfârşit teribil pentru un bâtrân

Trei tineri au omorât în bătaie, un bătrân pentru banii de pensie.

În loc de bani, au găsit însă bucăţi de carne din frigider şi câteva pachete de ţigări, pe care le-au luat. Incidentul s-a petrecut în localitatea Brehuieşti, vineri dimineaţa. Făptaşii au fost prinşi între timp de poliţisti.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani, au plănuit jefuirea unui bătrân de 76 de ani.

Hoţii credeau că victima, un fost miner a luat pensia şi bănuiau că soţia acestuia este plecată în judeţul Suceava. Au încercat să îşi plănuiască în detaliu jaful. Au tăiat alimentarea cu energie electrică a locuinţei şi au omorât câinele din curte. Credeau că bătrânul dormea, iar munca lor va fi mult mai uşoară.

Mare le-a fost mirarea când au văzut că bărbatul era treaz.

Au dat buzna în casa omului, l-au bătut fără milă şi apoi l-au legat. Au scotocit fiecare colţişor al casei în căutarea banilor dar nu au găsit decât câteva pachete cu ţigări şi nişte bucăţi de carne în frigider.

Le-au furat şi au părăsit locul faptei. Un vecin a trecut în aceeaşi zi pe la locuinţa bătrânului. Când a intrat în casă, a găsit corpul neînsufleţit al victimei şi a sunat de urgenţă la 112.

Un echipaj al ambulanţei a sosit la faţa locului dar nu a mai putut face nimic pentru bietul bătrân decât să constate decesul. Poliţistii criminalişti au preluat probe de la locul faptei şi au reuşit în scurt timp să prindă criminalii.

Minorul, în vârstă de 15 ani urmează să fie expus unei expertize psihiatrice. În funcţie de rezultatul obţinut poliţistii vor dispune măsuri preventive împotriva băiatului.

Citeste si:

Facebook Comments