Sfaturi de la pompieri pentru evitarea unor situații de urgență generate de vântul puternic

Sfaturi de la pompieri pentru evitarea unor situații de urgență generate de vântul puternic

În următoarele 24 de ore, pe teritoriul județului Botoșani sunt prognozate intensificări ale vântului și precipitații moderate cantitativ.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova, în intervalul 24.02. 2017, ora 20.00 – 25.02.2017, ora 20.00, vor fi precipitații mixte, iar vremea se va răci. Local și temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 60 de km/h.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani recomandă cetățenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, panouri publicitare sau copacilor.

Botoșănenii sunt sfătuiți de pompieri să nu parcheze autovehiculele în astfel de zone și să-și închidă bine ușile, geamurile sau orificiile pentru ventilație de la locuințe sau anexe gospodărești.
De asemenea, recomandă să nu atingă firele căzute la pământ, să asigure elementele de construcție și să nu se adăpostească lăngă construcții improvizate:corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.

Citeste si:

Facebook Comments