Sfaturi de la pompieri pentru perioada în care se întrerupe alimentarea cu gaze naturale

Sfaturi de la pompieri pentru perioada în care se întrerupe alimentarea cu gaze naturale

Având în vedere informarea transmisă de Centrul de Operaţiuni Gaz şi Electricitate Botoşani al S.C. E.ON Distribuţie România S.A. cu privire la întreruperea alimentării cu gaze naturale în municipiul Botoşani, dar şi temperaturile scăzute prognozate pentru ziua de marţi, pentru evitarea unor situaţii de urgenţă generate de utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor electrice de încălzire, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă:

– nu utilizaţi mijloace electrice de încălzire locală improvizate;
– nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice în timpul funcţionării;
– nu utilizaţi reşouri improvizate şi artizanale;
– nu amplasaţi reşouri în stare de funcţionare sub birouri, rafturi, tejghele sau lângă perdele, paturi, dulapuri, unde probabilitatea de a intra în contact cu materiale combustibile (textile, hârtie, lemn etc.) este foarte mare;
– nu utilizaţi instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;
– nu suprasolicitaţi circuitele electrice prin racordarea unor consumatori electrici care depăşesc puterea nominală a acestora.

Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat. Totodată, recomandăm respectarea de către consumatori a sfaturilor transmise de furnizorul de gaze naturale, respectiv să închidă toate focurilor, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz sau observă anumite neconformităţi, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al E.ON la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Citeste si:

Facebook Comments