Sfaturile pompierilor din Botoșani au dat roade

Numărul solicitărilor din acest an s-au înjumătățit

Sfaturile pompierilor din Botoșani au dat roade. Campaniile de informare şi prevenire a situaţiilor de urgenţă derulate premergător Sfintei Sărbători a Învierii Domnului de Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi-au atins scopul.

Dovadă că botoşănenii au acordat mai multă atenţie sfaturilor primite de la pompieri pe timpul Sărbătorilor Pascale, este şi numărul mic de apeluri de ajutor înregistrat în această perioadă.

Astfel, în perioada 29 aprilie – 2 mai, forţele ISU Botoşani au fost solicitate să intervină în 84 de situaţii de urgenţă. Pe timpul intervenţiilor, au fost salvate sau asistate 73 de persoane şi au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 200 de mii de lei.

Comparativ cu Paştele trecut, (perioada 10-13 aprilie 2015), numărul solicitărilor s-a înjumătăţit.

În noaptea de Înviere, pompierii botoşăneni au desfăşurat 44 de acţiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, în special de către credincioşi, dar şi de asigurare a intervenţiei operative în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, la biserici.

Pe 1 şi 2 mai, inspectorii de prevenire în colaborare cu jandarmii, specialiştii Direcţiei Silvice Botoşani şi reprezentanţi ai Ocolului Privat „IRI” Focşani au efectuat acţiuni de informare preventivă în zonele de agrement aferente fondului forestier din judeţ.

Citeste si:

Facebook Comments