VIDEO! O nouă speranță a tenisului românesc

Cu siguranță orice iubitor al sportului alb o cunoaște pe Maria Sharapova, o adevărată legendă a tenisului de câmp. Ei bine, ținem să vă anunț că în județul Botoșani, mai precis la Dorohoi, trăiește o Maria Sharapova, în miniatură. Se numește Daria Ghibarsina, are numai 11 ani și jumătate și calcă pe urmele rusoaicei în lumea tenisului. Este considerată o nouă revelație a acestui sport și deși nu are antrenor profesionist, a ajuns membră a echipei naționale a României, la tenis.

Somax Tv vă prezintă în exclusivitate un material despre Maria Sharapova a României.

Tenisul de câmp este un sport spectaculos dar deosebit de costisitor și care, în România necesită investiții substanțiale din partea sportivilor și mai ales a părinților. La prima vedere Botoșaniul, un județ cu o populație fără resurse financiare importante dar și cu puține terenuri de tenis practicabile, nu ar putea reprezenta un loc de unde să se poată ridica campioni ai tenisului. Cu toate acestea, la Dorohoi, o copilă de numai 11 ani și jumătate a devenit noua speranță a tenisului românesc. Se numește Daria Ghibarsina și a început să joace tenis fiindcă s-a îndrăgostit de rusoaica Maria Sharapova și evident, vrea să-i calce pe urme.

Părinții Dariei au încurajat-o să practice tenis dintr-un motiv mult mai practic. Copila era considerată supraponderală și trebuia să facă sport pentru a slăbi sănătos. După primele antrenamente, toată lumea și-a dat seama că au în față un adevărat talent. Trecerea de la tenis amator la performanță a însemnat o investiție uriașă pentru părinți. Mai mult decât atât, tatăl acesteia a sacrificat totul și a mers pe cartea Dariei.

Lucrurile s-au complicat și mai mult având în vedere că marile competiții sunt foarte departe de Botoșani. Totodată în orașul lui Eminescu, lipsesc bazele de antrenament. Daria este nevoită să vină la Botoșani de 2-3 ori pe zi pentru a se antrena la CSS Sănătate. Talentul și munca Dariei vin însă să răsplătească aceste eforturi. Copila are peste 28 de trofee, printre care și locuri importante la competiții internaționale.

Iar cea mai valoroasă performanță este plasarea în primii 12 la nivel național plus includerea în primii 5, în lotul național.

Deși pare un copil plăpând Daria Ghibarsina își domină adversarele printr-o adevărată explozie de forță mentală și fizică. Își urmează modelul în cariera, Maria Sharapova.

Totodată Daria este și o elevă de 10. Visul ei este acela de a câștiga un titlu de Grand Slam. În această vară tânăra dorohoiancă va participa la două competiții în Italia.

 

Citeste si:

Facebook Comments