Și-a achiziționat o mașină anul trecut, dar s-a ales cu dosar penal

Și-a achiziționat o mașină anul trecut, dar s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat în trafic un cetățean român care conducea un autoturism marca Opel, înmatriculat în Bulgaria, pentru care a prezentat documente false.

În data de 14 martie, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au oprit, în trafic, în localitatea de frontieră Broscăuţi, judeţul Botoşani, un autoturism marca Opel, înmatriculat în Bulgaria.

La volanul autoturismului se afla cetăţeanul român Cosmin H., de 20 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea poliţei de asigurare auto tip carte verde, a certificatului de înmatriculare şi a certificatului de inspecţie tehnică periodică, fapt pentru care au condus persoana şi autoturismul la sediul sectorului.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false total.

Bărbatul a declarat că în luna decembrie 2016 a cumpărat autoturismul de la un bărbat din judeţul Botoşani, plătind suma de 750 de euro, fără a avea cunoştinţă că documentele maşinii sunt false.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.

Citeste si:

Facebook Comments