VIDEO! Și-a pierdut darul vorbirii din cauza unei boli cumplite

Un dascăl iubit și apreciat și-a pierdut darul vorbirii din cauza unei boli cumplite! Irina Arcire a predat timp de 15 ani biologia la școala din Unțeni. A fost unul dintre cei mai respectați profesori și foarte îndrăgiți de elevi. Viața ei, dar și a familiei sale, s-a schimbat dramatic, în urmă cu 8 ani, când o fost diagnosticată cu o boală nemiloasă. Tumoare cerebrală frontal stângă.

Drama familiei Arcire a început în urmă cu 8 ani de zile. Pe 24 ianuarie 2009 Irina Arcire, o profesoară extrem de îndrăgită și respectată la școala din Unțeni, s-a prăbușit la pământ. Acasă, la Unțeni, mai erau fetițele sale, care atunci aveau 5 și 9 anișori. Soțul femeii era în oraș, pentru un examen.

Copilele au încercat să își ajute mama așa cum au știut. Au deschis un geam ca să intre aer. Mama a stat inconștientă, la pământ, aproape 2 ore, până când soțul a venit acasă și a chemat salvarea.

Au urmat zile grele petrecute prin spitale, iar după o lună, pe 24 februarie a fost operata la un spital din București. Nu a mai fost niciodată ca înainte, chiar dacă a mai avut și perioade mai bune a rămas cu semipareză pe partea dreaptă, crize periodice, iar de un an de zile nu mai poate vorbi.

Pentru a se putea descurca financiar sotul a fost nevoit să plece la muncă în Austria, în anul 2011. Așa cum a făcut și în anul 2008, când a plecat să câștige bani pentru a termina o casă.

Alături de mama au rămas cele două fete, Elena și Georgiana, dar și sora femeii care a renunțat la muncă și la viața ei pentru sora sa. Din păcate, în urmă cu câteva zile starea de sănătate a fostei profesoare s-a deteriorat și mai tare.

Soțul a fost nevoit să plece de urgență din Austria și pentru că nu și-a anunțat patronul cu 12 zile înainte, a fost concediat. Povestea tulburătoare a familiei Arcire o puteți afla sâmbătă și duminică de la ora 20.00, în cadrul emisiunii ”Oameni și destine”, realizată de Anamaria Macuc.

Citeste si:

Facebook Comments