Și-au pus capăt zilelor

Sfârșit de săptămână îndoliat pentru două familii din județul Botoșani.

În mai puţin de 24 de ore doi oameni şi-au pus capăt zilelor. Niciunul dintre ei nu a lăsat vreun bilet de adio familiei. Specialiştii atrag atenţia asupra semnelor victimelor ce pot reprezenta un motiv de îngrijorare.

Primul suicid a avut loc sâmbătă. Un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost găsit fără suflare în propriul apartament. Omul locuia singur pe Aleea Tiberiu Crudu din Botoşani. Macabra descoperire a fost făcută chiar de părinţii bărbatului care au mers în vizită.

Oamenii nu îşi pot explica de ce fiul lor a recurs la un asemenea gest.

Din câte se pare nu a lăsat niciun bilet de adio. La numai câteva ore după acest nefericit eveniment, un bătrân de 84 de ani a ales să își încheie socotelile cu viața. Bătrânul era din localitatea Cucorăni şi a fost găsit decedat de către o rudă.

Îngrijorată că bărbatului i s-ar fi întâmplat ceva rău a mers să îl viziteze.Când a ajuns la locuinţa bărbatului, i-a găsit trupul neînsufleţit.

Omul şi-a pus capăt zilelor cu un şiret legat de yala uşii. La faţa locului au ajuns şi medicii care nu au putut decât să constate decesul.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi bărbaţi au fost transporate la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei.

Specialiştii spun că oamenii ajuns să îşi pună capăt zilelor din diferite motive. Sinuciderea poate fi determinată de factori psihologici şi de mediu.

În situaţia în care bănuiţi că o persopană apropiată are gânduri sinucigaşe, cel mai bun mod în care op puteţi ajuta este să îi oferiţi suport emoţional.

În cazul în care medicul prescrie un tratament cei apropiaţi trebuie să se asigure că persoana urmează tratamentul.

Citeste si:

Facebook Comments