Și-au văzut visul împlinit

Sub un nou acoperiş, într-o căsuţă frumoasă şi îmbietoare, patru frăţiori trăiesc fericiţi alături de tatăl lor. Sunt bucuroşi că au unde să se joace, că au căldură în casă şi alimente pe masă. Situaţia însă nu a fost întotdeauna aşa.

În cele ce urmează veţi vedea cât de mult s-a schimbat viaţa familiei Ţicăleac din satul Huţani, comuna Vlădeni pe care dumneavoastră i-aţi ajutat.

Tatăl şi cei patru copilaşi au locuit până acum aproape două luni într-o căsuţă mică, dărăpănată, întunecoasă.

O căsuţă din chirpici veche şi crăpată care deşi avea mai multe camere, doar una dintre acestea era locuibilă. Acest lucru s-a schimbat odată ce situaţia în care se aflau bieţii oameni a fost prezentată în cadrul emisiunii ‘’Oameni şi destine ‘’ difuzată de postul Somax Tv.

Oameni mărinimoşi din Botoşani dar şi alte judeţe ale ţării au întins o mână de ajutor familiei Ţicăleac.

Printre aceştia se numără şi Fundaţia Alfa Suflet şi Energie. Impresionaţi de povestea tristă şi de condiţiile greu de suportat, aceştia au început să le reabiliteze casa. Au pus geamuri de termopan, au schimbat acoperişul, au turnat trotuare, au renovat şi mobilat complet una dintre camere şi le-au făcut o sobă nouă.

Cei mai bucuroşi sunt copiii: Ştefania, Costel, Ionuţ şi Gabriel. De acum înainte se vor putea bucura de căldură şi de un spaţiu mare de joacă.

La fel de bucuros este şi tatăl micuţilor. Nu a sperat nicio clipă că cineva îi va ajuta atât de mult.Soţia şi-a abandonat copiii,fără nicio remuşcare. De atunci bărbatul a fost şi mamă şi tată. A dat tot ce a putut şi tot ce a avut mai bun pentru a-şi vedea copii fericiţi şi mulţumiţi.

A avut grijă chiar şi de bunica micuţilor bolnavă de cancer , oarbă şi paralizată, care a murit acum an.

Şi-a jertifit sănătatea şi şi-a crescut copiii cu multă dragoste şi frică de Dumnezeu. Impresionată de puterea şi iubirea tatălui, Mioara Ciubotaru, preşedintele fundaţiei nu doar că a ajutat familia Ţicăleac dar a şi împodobit bradul adus special pentru copilaşi.

Copilaşii au primit şi hainuţe de la oameni milostivi din Suceava, precum şi alimente pentru masa de Crăciun de la numeroase familii din Botoşani. Ştefania a primit chiar şi o excursie într-o tabără.Surprizele nu s-au terminat pentru aceşti copiii.

Fundaţia Alfa Suflet și Energie vor continua lucrările la casă pentru ca micuţii să ducă o viaţă cât mai bună.

Citeste si:

Facebook Comments