Şi copiii botoşănenilor beneficiază de alocaţii din străinătate

Şi copiii botoşănenilor beneficiază de alocaţii din străinătate

S-au depus peste 1 300 de formulare

Chiar dacă alocaţiile s-au dublat în vara anului trecut, de la 42 la 84 de lei pe lună, sumele primite de copiii romani sunt cu mult mai mici decât în alte state europene. În general, alocaţia în statele membre încep de la 100 euro pentru fiecare copil, încurajandu-se astfel, creşterea natalităţii.

Puţini români care lucrează în străinătate ştiu că pot primi pentru copiii lor alocaţii destul de consistente din ţara în care sunt angajaţi legal. Dacă la noi un copil beneficiaza de aproximativ 20 de euro pe luna, în alte ţări precum Franţa, Germania sau Irlanda, acest drept poate depăşi 400 euro, în funcţie de numărul de copii dar şi de venitul anual al familiei.

Părinţii trebuie doar să completeze formularul E 411, pe care îl găsesc pe internet şi pe care trebuie să îl depună fie la Agenţia de Prestaţii Sociale din România, fie la instituţia omoloagă în ţara în care lucrează aceştia.

La Botoşani există deja 1 317 familii ce beneficiază de alocaţii pentru copii din tările Uniunii Europene. Un caz deosebit este cel al unei familii care are 11 copii și toți beneficiază de alocație din străinătate.

Citeste si:

Facebook Comments