Şi directorii de şcoli au de susţinut examene

Şi directorii de şcoli au de susţinut examene

Nu doar profesorii si elevii ci şi directorii de şcoli au de susţinut examene.

Este vorba despre concursul în vedearea ocupării funcţiilor de directori. Acest examen este organizat de Inspectoratul şcolar Judeţean. Odată cu începerea anului şcolar va fi anunţată şi organizarea acestui concurs. El va avea loc în perioada octombrie-noiembrie.

În prezent, directorii de şcoli sunt numiţi cu delegaţie de către inspectoratele scolare. Acest lucru îi nemulţumeşte pe unii dintre aceştia. Motivul ? IŞJ poate destitui un director din funcţie la fel de uşor precum l-a şi delegat.

Organizarea unui astfel de concurs are atât avantaje cât şi dezavantaje. Avantajul pe care acest concurs îl aduce este stabilitatea în sistem. Dezavantajul îl constituie timpul îndelungat pe care îl necesită acest concurs. Cel mai mult timp îl vor ocupa interviurile. Este destul de greu în condiţiile în care pentru fiecare şcoală vor exista comisii diferite.

Cine poate candida la funcţia de director de școala? Pot să participe la concursul de director sau director adjunct profesorii titulari cu vechime de cel putin 4 ani si care au cel putin studii universitare de licenta.

Această metodologie este realizată după modelul celei pentru inspectori şcolari.

Citeste si:

Facebook Comments