Simulare de incendiu după cutremur la Judecătoria din Botoşani

Astăzi în jurul orei 13.30 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a organizat un exerciţiu, simulând o intervenţie în caz de cutremur.

Acest exerciţiu s-a desfăşurat la Judecătoria din Botoşani şi la Liceul Tehnologic ’’Alexandru Vlahuţă ‘’ din Şendriceni. Exerciţiul prevedea intervenţia pompierilor după ce ar fi izbucnit două incendii.

La Şendriceni, în schimb exerciţiul desfăşurat de pompieri a fost unul mai amplu.

Aici au fost simulate acţiuni de căutare – salvare a unor persoane surprinse sub dărâmături şi acordare a primului ajutor. Pe lângă acestea, exerciţiul a mai cuprins şi căutarea unor elevi rătăciţi în pădure, salvarea de la înec.

Pentru prima dată a fost folosită tehnologia UAV (Unmanned Air Vehicle). De asemenea a mai fost folosit şi un sistem „aripă fixă” pentru îndeplinirea misiunilor specifice. La ampla intervenţie de forţe au participat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Iaşi şi Suceava, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Au mai fost prezenţi: Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şendriceni, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani, UPU- SMURD Dorohoi.

De la exerciţiu nu au lipsit nici membri ai E-ON Moldova. Ambele exerciţii au fost supravegheate de drone.

Citeste si:

Facebook Comments