VIDEO! Simulare de pestă porcină la Vlădeni

Eveniment în premieră la Botoşani, unde reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au organizat astăzi o simulare de pestă porcină. Acţiunea a avut loc în localitatea Brehuieşti la o fermă a unui tânăr 25 de ani şi a implicat profesori de la Facultatea de Medicină Veterinară din Iaşi, medicii veterinari din judeţ, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai autorităţilor locale.

Simularea de azi a început cu o parte teoretică, ţinută la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din municipiu. Timp de aproximativ o oră, câţiva specialişti veniţi de la Iaşi au prezentat ce înseamnă, cum se trasmite şi cum se izolează pesta porcină clasică.

A urmat apoi partea practică, la o fermă cu aproximativ 300 de porci din comuna Vlădeni. Medicul veterinar de acolo a prezentat un caz şi a arătat care sunt procedurile ce trebuie urmate.

Acţiunea de azi a fost o premieră pentru judeţul Botoşani, fiind organizată de reprezentanţii DSVSA în contextul în care aproape de graniţă, în ultimele luni, în Republica Moldova şi Ucraina au fost semnalate mai multe cazuri de pestă porcină africană. În judeţ, boala nu a intrat, dar din această cauză autorităţile sunt în alertă de anul trecut.

Citeste si:

Facebook Comments