Sindromul care afectează sute de copii. Lipsa de atenție și agitația sunt primele simptome

Copilul dumneavoastră nu se poate concentra, nu poate sta locului nici măcar o clipă și acționează la primul impuls?

Ei bine atunci s-ar putea să aibă nevoie de ajutor de specialitate. Specialiștii spun că acestea sunt principalele simptome ale sindromului hiperkinetic cu deficit de atenție , cunoscut mai pe scurt drept ADHD. Deși nu este o boală în adevăratul sens al cuvântului, aceată tulburare afectează profund viața copilului dar și a celor din jur.

În momentul în care copilul prezintă aceste simptome, specialiștii spun că acesta trebuie neapărat dus la medic. Pentru recuperarea acestuia sunt necesare tratamente dar și terapii. Cu cât începe mai repede tratamentul recuperarea este mai ușoară.

Specialiștii arată că ADHD este o tulburare care în mare parte este moștenită de la unul dintre părinți, dar poate fi inclusiv dobândită din cauza greșelilor de educație.

În momentul de față, ADHD este o tulburare foarte răspândită în rândul copiilor. Diagnosticarea târzie sau lipsa tratamentului poate duce la numeroase alte tulburări.

ADHD poate duce la marginalizarea copilului, la stigmatizare ajungând până la tulburări afective, la comportament sfidător și anti-social. Cu tratamentul și terapie adecvată, copilul însă poate fi recuperat sută la sută.

 

Citeste si:

Facebook Comments