Singura comună fără medic de familie. Pentru o simplă rețetă oamenii merg și câte 20 de kilometri

Singura comună fără medic de familie. Pentru o simplă rețetă oamenii merg și câte 20 de kilometri

În secolul al XXI lea,în Uniunea Europeană,o comună din Botoșani nu are medic de familie.

Mai precis locuitorii satelor din comuna Dimăcheni, bat kilometri buni dacă au nevoie de ajutorul unui medic. Dacă situația este gravă, nu-și riscă sănătate în faitoane sau pe jos și sună direct la Ambulanță.

De altfel oamenii din Dimăcheni nu au avut niciodată medic de familie. Toți locuitorii sunt înscriși la medici de familie din Văculești,Dorohoi sau Corlăteni, cea mai apropiată localitate, la mai bine de trei kilometri distanță.

Reprezentanții Primăriei din Dimăcheni au făcut de mult demersuri pentru aducerea unui medic de familie în comună. Ba chiar au pregătit și un spațiu pentru ca acesta să poată lucra în cele mai bune condiții. Legislația însă dă mari bătăi de cap tuturor celor care vor să lucreze ca medici de familie la Dimăcheni. Nu întrunesc numărul minim de pacienți pentru a obține contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Oamenii sunt cei care suferă cel mai mult. Pentru o banală rețetă, mulți trebuie să meargă la Dorohoi la aproape 20 de kilometri distanță. Cu banii dați pe drum, nici măcar rețeta compensată parcă nu-i mai consolează. Situația pare deocamdată fără ieșire, mai ales din punct de vedere legislativ.

Citeste si:

Facebook Comments