Singurul român care a învins deșertul Gobi, așteptat cu flori și aplauze la Botoșani

Iulian Rotaru a ajuns acasă

A alergat timp de șapte zile 250 de kilometri prin deșert. O cursă grea, extremă, infernală, în care a pornit de la temperaturi de minus patru grade Celsius, ajungând spre final să îndure temperaturi de peste 45 de grade. O cursă pe care nu doar că a dus-o la bun sfârșit, dar a trecut al patrulea linia de sosire. Și s-a clasat pe primul loc la categoria lui de vârstă. Iulian Rotaru este singurul român care a participat la maratonul Gobi March, din China.

Botoșăneanul extrem de sufletist și foarte ambițios s-a înscris într-o cursă ce pare imposibilă chiar și pentru profesioniști. Iulian Rotaru, angajatul Inspectoratului județean pentru Situații de Urgență din Botoșani a alergat pentru copiii aflați în suferință. Astăzi dimineață, eroul din China a ajuns acasă.

Odată ajuns acasă, alături de cei dragi emoțiile au pus stăpânire pe Iulian Rotaru. Mai ceva ca înainte de plecare. Iulian povestește cât de greu a fost să treacă prin acestă cursă, mai ales că a stat atât de departe de familia sa. Cursa infernală în care s-a pornit Iulian Rotaru a început la minus patru grade Celsius. Pentru Gobi March, subofițerul de la ISU a început să se pregătească din luna noiembrie a anului trecut. În gara din Botoșani, Iulian Rotaru a fost așteptat de prieteni, colegi, jurnaliști dar și de șeful ISU și prefectul județului.

Iulian va continua să lupte și să alerge pentru copii aflați în suferință. Își dorește cu ardoare să participe la o altă competiție ce va avea loc în luna octombrie.

Citeste si:

Facebook Comments