VIDEO! Sinistrați în propriile curți

Dintotdeauna ploaia a fost o adevărată binecuvântare. Un simbol al prosperității și belșugului. Sunt însă botoșănenii pentru care, un cer înorat reprezintă începutul unui coșmar, teamă și rugăciuni fierbinți. Deși trăiesc în municipiul reședință de județ, localnicilor de pe strada Humăriei, la fiecare ploaie torențială, curțile le sunt inundate, grădinile distruse și animalele de talie mică ucise. Abandonați de autorități, victime ale unor investiții făcute în stil românesc, locatarii caselor de pe această stradă ajung, la fiecare avertizare de cod galben să trăiască mai rău ca pe front, apărați de șanțuri săpate cu hârlețul și saci de nisip.

Somax TV vă invită să urmăriți o realitate cruntă și totodată greu de crezut a Botoșaniului din anul 2018.

Strada Humăriei este un cartier de case din Botoșani. Teoretic se află în municipiul reședință de județ. În realitate însă, seamănă cu o uliță sătească prost îngrijită. Dincolo de faptul că strada nu a cunoscut niciodată asfaltul, pentru oamenii care locuiesc în zonă, ploile sunt un adevărat coșmar. Deși se află la diferență de nivel, nu are niciun fel de sistem pluvial sau de scurgerea a apei. Orice revărsare a norilor reprezintă un adevărat dezastru. Curțile sunt inundate de șuvoaiele care curg năvalnic pe străzi.

Pentru învățătoarea Dănilă Florentina, ploile abundente de săptămâna trecută au însemnat un adevărat coșmar. Singură, cu o mamă bolnavă în casă, femeia a fost nevoită să cheme pompierii în ajutor, după ce apa a atins cote alarmante.

Situația este similară pentru toți cei care locuiesc în zona de vale a străzii Humăriei. Culturile le sunt compromise, locuințele le sunt afectate și animalele de companie riscă să își piardă viața în fața acestor calamități.

De vină, spun botoșănenii de pe strada Humăriei, este și poziția străzii dar și o serie de investiții făcute românește, la sistemul de apă și canalizare. Mai precis, se plâng oamenii, prin proiectul de reabilitare a rețelei de apă și canalizare le-a fost acoperită și singura gură de scurgere a apei de pe stradă.

Deși botoșănenii de pe strada Humăriei spun că au făcut sesizări către autorități nimeni nu a venit să le rezolve problema. În fața unor noi avertizări de ploaie, oamenii s-au apucat singuri să se baricadeze în case. Au săpat șanțuri în jurul caselor și prin grădini. Mai rău chiar, au pregătit saci cu nisip pentru a costrui diguri în fața apelor.

Reprezentanții Primăriei Botoșani spun că se vor deplasa la fața locului și că ne vor furniza în cursul zilei de mâine un răspuns privind coșmarul oamenilor de pe strada Humăriei.

Citeste si:

Facebook Comments