VIDEO! Sistemele de irigații din județ, verificate de Daea

Se lucrează intens la repunerea în funcţiune a sistemelor de irigaţii. Petre Daea, ministrul agriculturii a revenit în week-end la Botoşani să participe la târgul de la Popăuţi şi cu, această ocazie, s-a dus şi pe malul Prutului să vadă stadiul în care se află lucrările. Mai întâi a fost la Stânca apoi la Manoleasa, unde canalele şi pompele au fost refăcute anul trecut.

La Stânca angajaţii firmei care a câştigat licitaţia trebuie să termine treaba în doar două săptămâni. Asta în condiţiile în care, acolo totul e într-un stadiu avansat de degradare. De apă gratuită se vor folosi fermieri cu câteva mii de hectare, pe care noul sistem de irigaţii aflat în construcţie îl va deservi din iunie.

În plan mai sunt câteva sisteme de irigaţii la care se lucrează sau pentru care sunt în desfăşurare licitaţii, la Curteşti şi Movileni Havârna. Aproape 900 de mii de lei costă modernizarea acestor amenjări, banii venind prin programul naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii. Programul e implementat de ministerul agriculturii prin Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare. De toate aceste investiţii vor beneficia şi mai mulţi fermieri, mai ales că, în respectivele zone, au reuşit să ajungă la un consens să se asocieze.

La sfârşitul lunii, ministrul va reveni la Botoşani să vadă stadiul lucrărilor de la Stânca Costeşti. Ar trebuie să fie finalizate pe 30 mai.

 

Citeste si:

Facebook Comments