VIDEO! Situaţie disperată la Spitalul Judeţean

Situaţie disperată la Spitalul Judeţean Mavormati, unde lipsa cadrelor medicale afectează aproape toate secţiile şi compartimentele. Unul dintre aceste locuri, unde medicii lucrează uneori până la epuizare pentru că nu are cine să le ţină locul este compartimentul de urgenţe de la Pediatrie. Doar doi medici sunt acum acolo, pentru aproape 60 de copii ce au nevoie zilnic de ajutor.

Ca să rezolve problema, reprezentanţii unităţii sanitare scot periodic la concurs noi şi noi posturi. De fiecare dată însă, cele mai multe rămân neocupate. Pentru specialişti, spitalul din Botoşani nu este prea atractiv. Cei mai mulţi medici tineri aleg oraşele mari sau pleacă din ţară iar în judeţele mici criza de personal se adânceşte de la an la an.

Aşa s-a întâmplat şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe pentru copii, unde lucrează doar doi medici. Unul dintre ei a venit spre sfârşitul anului trecut şi a fost singurul care s-a înscris la concurs. Celălalt medic face gărzi şi la spitalul municipal Dorohoi, unde situaţia nu este diferită.

Temporar şi de mai mult timp, conducerea spitalului a detaşat medici de la urgenţele mari.

De deficit de medici se vorbeşte în întreg spitalul, începând de la secţiile de oncologie sau cardiologie până la reanimare şi terapie intensivă.

 

Citeste si:

Facebook Comments