VIDEO! Situație dramatică pentru primarii din județ

Disperare mare pentru primarii din județ! Majorările salariale impuse de creșterea salariului minim pe economie, dar și o hotărâre a Curții Constituționale privind creșterea lefurilor, vor lăsa unitățile administrativ teritoriale fără bani.

Resursele financiare nu vor ajunge nici măcar pentru plata salariilor până la sfârșitul anului.

Bucuria funcționarilor, necazul primarilor! Șefii de comune nu vor reuși să-și respecte promisiunile din campania electorală în ceea ce privesc investițiile și modernizările.

Nu din rea-voință, ci pentru că vor rămâne fără bani. Edilii se plâng de faptul că toți banii din buget se vor duce pe lefurile funcționarilor care au crescut de la 1 ianuarie cu 40%.

Și Primăria Leorda se află într-un mare impas financiar. Locuitorii comunei nu s-au grăbit să-și plătească taxele și impozitele, iar asta agravează și mai mult situația.

Una dintre puținele Primării care reușesc să susțină majorările salariale este Primăria Pomârla. Primarul spune că are proiecte europene care nu necesită parte de cofinanțare, fapt ce îi aduce beneficii.

Singura soluție salvatoare pentru ca Primăriile să nu intre în colaps financiar este legea salarizării unice. Dacă această lege nu se va adopta în perioada următoare, situația unităților administrativ teritoriale va fi îngrijorătoare.

Citeste si:

Facebook Comments