Situație incredibilă într-o școală din Botoșani. Bucăți din tavanul sălii de sport s-au desprins chiar în timpul orelor

Orele de educație fizică au devenit un sport periculos într-o școală din Botoșani.

Și asta după ce bucăți mari din tavanul sălii de sport a Școlii numărul 8 din municipiul Botoșani, s-au desprins și au căzut în timpul orelor.

Norocul a făcut ca elevii prezenți în sală să scape nevătămați.

De altfel spațiul în care copiii fac mișcare este un adevărat pericol public, cu pereții plini de infiltrații și structura exterioară prăbușită în anumite locuri. Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, iar Inspectoratul Școlar Județean a decis imediat închiderea sălii de sport.

Culmea, elevii fac sport în această sală încă din 1998. De atunci există probleme mari, conducerea școlii precizând că este vorba de un defect din construcție.

Situația sălii de sport de la Școala numărul 8 a fost semnalată de o bună perioadă de timp autorităților locale. Mai mult decât atât a fost scris și un proiect pentru reabilitarea clădirii dar care nici până la această oră nu a fost finanțat.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, fac un apel la autoritățile locale pentru reabilitarea sălii de sport.

Și asta în condițiile în care a venit deja sezonul rece, iar cei peste 1000 de elevi nu au unde să facă orele de educație fizică în siguranță.

Până la reabilitarea sălii de sport, clădirea rămâne închisă. Sala de sport de la școala numărul 8 este puternic afectată, in orice clipă tencuiala se poate desprinde provocând o tragedie.

Citeste si:

Facebook Comments