Situaţie revoltătoate la Căminul Textila!

Nevoiţi să stea în frig de zile întregi !

În această situaţie s-a ajuns la căminul Textila, după ce 18 familii nu şi-au achitat datoriile la gaz. Din cauza rău platnicilor celelalte familii îngheață de frig în locuințe. Foarte grav este că în acest imobil trăiesc peste 100 de copii.

Zeci de familii care locuiesc în căminul de la Textila sunt revoltate, pentru că de mai bine trei luni, nu au gaz.

Și asta din cauză că 18 familii nu și-au achitat datoriile către compania de gaz. Cei care și-au plătit facturile au ajuns la capătul răbdării. Singura şansă a oamenilor, care sunt cu plata la zi , este să se îmbrace gros.

Nu înţeleg cum este posibil ca în secolul XXI, să nu aibă parte de condiții decente de trai. Mai grav este că unele familii au câte şapte sau opt copii. În acest cămin locuiesc peste 100 de copii.

Din cauza frigului care a pus stăpânire pe întregul cămin,dar şi a căldurii date de caloriferele electrice deţinute de oameni se formează condens şi apare mucegai.

Oamenii care au plătit spun că nu îşi doresc decât să le fie copiilor lor cald. S-au săturat să stea în frig zile întregi. Una dintre mame spune că are un calorifer electric, dar acesta nu face faţă. Se teme ca micuțul să nu se îmbolnăvească din cauza frigului. Noaptea este cel mai greu.

Uneori mama stă trează întreaga noapte pentru a supraveghea somnul copilului dar şi caloriferul.

Florinel Gornea,director Locativa spune că familiile de la Textila au stat în frig și iarna trecută. Problema a fost, însă, rezolvată de Consiliul Local. Datoriile adunate de rău platnici sunt cauzate de penalitățile acumulate.

Florinel Gornea, director Locativa mai spune că de două luni colaborează cu asociaţia de proprietari a căminului şi că va încerca să facă tot posibilul ca familiile nevinovate să primească în curând căldură.

Citeste si:

Facebook Comments