VIDEO! Situații îngrijorătoare

Drogurile ușoare reprezintă o mare problemă a județului Botoșani, iar grav este faptul că dealerii au găsit o nouă pârghie pentru comercializarea etnobotanicelor.

Dacă până acum vindeau ierburile ilegale chiar în vecinătatea liceelor, acum aleg zonele centrale ale municipiului, unde pot fi identificați mai greu. O spune chiar prefectul județului.

Zona versantului de la Pacea a devenit locul preferat al adolescenților teribiliști care își injectează substanțe interzise, susține un lider de sindicat.

În ultimile zile, instituțiile de ordine publică au prezentat diverse date statistice referitoare la numărul furturilor, violurilor și a altor tipuri de fapte antisociale.

O astfel de întâlnire a avut loc și astăzi la Instituția Prefectului, intitulată ”Siguranța cetățeanului în județul Botoșani”. A fost practic un bilanț prezentat de Poliție, Jandarmerie și Poliție Locală. Surpriză, comparativ cu 2016, numărul infracțiunilor a scăzut.Principala problemă pusă pe tapet a fost însă consumul de droguri.

Liderul BNS, a precizat că personalul de la Poliție este insuficient și că prea puțini agenți patrulează pe străzi.

La sfârșitul săptămânii trecute, câțiva elevi de liceu au chiulit de la ore și au dat o petrecere cu alcool și tutun într-o casă părăsită din municipiu. Liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ propune reintroducerea uniformei școlare, astfel elevii ar putea fi reperați mai ușor.

Soluția viabilă propusă de prefect în vederea prevenirii și combaterii acestor probleme este implicarea societății civile.

Citeste si:

Facebook Comments