Slujbe pentru reușită la examene în pragul Bacalaureatului. Elevii și tinerii se roagă la Vovidenia

Elevii se roagă pentru ajutor la Bacalaureat. La Biserica Vovidenia au loc slujbe și rugăciuni pentru succesul la examene a elevilor botoșăneni, mai ales că se apropie Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Slujbele sunt efectuate de preoți din municipiul Botoșani, la care participă deja sute de elevi și studenți de toate vârstele. Aceștia caută ajutorul lui Dumnezeu, pentru a le deschide mintea și sufletul în preajma unor examene atât de importante în viața lor. Inițiatorul acestor acțiuni lăudabile este preotul botoșănean Partenie Apostoaie, parohul bisericii Vovidenia.

Elevii vin singuri pentru a asista la aceste slujbe, însoțiți de părinți sau profesori. Aceștia spun că deși au învățat pentru examene, rugăciunea este deosebit de importantă în aceste momente.

Totodată părintele Partenie, spune că rugăciunile se fac în general pentrun toți tinerii și pentru deschiderea sufletului acestora. Preotul arată că rugăciunea ca și apropierea de credință este foarte importantă în acestă perioadă, la fel ca și educația.

Slujbele și rugăciunile pentru reușită la examen dar și pentru tineri, au loc în fiecare vineri, atunci când este efectuată și Sfântul Maslu, la biserica Vovidenia din municipiul Botoșani. Marți a avut loc o slujbă în cadrul cercului pastoral și misionar.

Citeste si:

Facebook Comments