VIDEO! Sancțiuni drastice pentru vorbitul la telefon în timpul condusului

Atenție, șoferi! De sâmbătă intră în vigoare noile modificări aplicate Codului Rutier! Se anunță amenzi mai mari și sancțiuni mai drastice, în special pentru conducătorii care vor folosi la volan, telefonul mobil. De pe 12 octombrie, șoferii riscă să rămână fără permis de conducere dacă sunt surprinși cu dispozitive mobile în mână. Pasibili de amendă sunt și cei care folosesc vehicule pentru care nu este nevoie de permis, de exemplu bicicletă sau trotinetă electrică.

În cele ce urmează, șefii Serviciului Poliției Rutiere Botoșani, vin cu atenționări pentru șoferii botoșăneni:

  • Dacă vreți să vorbiți la telefon, să stați pe internet sau să trimiteți mesaje în timp ce sunteți la volan, ar fi bine să trageți pe dreapta! Noile modificări la Codul Rutier vin cu sancțiuni aspre.
  • Folosirea unor dispozitive mobile în timpul condusului constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 6 la 8 puncte, respectiv de la 870 de lei la 1160 de lei și cu aplicarea sancțiunii complementare de 4 puncte de penalizare.

Situația se înrăutățește și mai mult dacă, în paralel cu vorbitul la telefon, ați comis și o altă neregulă în trafic.

Așadar, dacă în paralel cu vorbitul la telefon ați încălcat și alte reguli de circulație, veți rămâne automat pieton pentru cel puțin 30 de zile, în funcție de abaterea constată de organele de Poliție.

De pildă, șoferii pot rămâne fără permis 60 de zile dacă vorbesc la telefon iar în același timp intră în depășirea unei coloane de mașini oprite la culoarea roșie a semaforului sau la trecere la nivel cu calea ferată. Aceeași sancțiune este aplicată și pentru neacordarea priorității la trecerile de pietoni.

O altă abatere o constituie nefolosirea luminilor de întâlnire și pe timpul zilei, ori a luminilor pentru circulația diurnă.

De la începutul anului și până în prezent, peste 400 de conducători auto au fost prinși vorbind la telefon în timp ce conduceau pe drumurile din județul Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments