Șoferul care a produs accidentul de la Săveni era băut

Șoferul care a produs accidentul de la Săveni era băut

Concluzie șocantă a anchetatorilor în cazul accidentului, de la finele săptămânii trecute, de la Săveni, în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani, care se afla la volanul autoturismului VW Passat se afla într-o avansată stare de ebrietate. Medicii legisti au descoperit că acesta avea o alcoolemie de 2,0 g/l alcool în sânge.

Reamintim că tragedia a avut loc vinerea trecută, chiar la intrarea în oraș. Șoferul Dumitru Merticaru, un tânăr de 34 de ani din Săveni, însoțit de un Ionuț Chihaea de 24 de ani din Coțușca, goneau la volanul unui autoturism marca VW Passat, pe care îl testau pentru a-l cumpăra. Într-o curbă, conducătorul auto a pierdut controlul mașinii și s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului ce leagă municipiul Botoșani de orașul Săveni. Impactul a fost devastator. Autoturismul pur și simplu a fost aruncat în aer, iar mai apoi s-a rotogolit de câteva ori pe asflat, rămânănd pe cupola mașinii.

Medicii sosiți de urgneță la fața locului nu au mai putut face nimic pentru șoferul care a murit pe loc. Însă din păcate, cadrele medicale nu l-au mai putut salva nici pe tânărul de 25 de ani, care a mai trîăit doar câteva minute.

Trupurile fără viață ale celor doi tineri au rămas prinse între fiarele contorsionate, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a putea fi scoase din caroseria mașinii.

Citeste si:

Facebook Comments