Soft pentru tragerea la sorți a președinților secțiilor de votare

În acest an, tragerea la sorți a președinților secțiilor de votare a fost făcută cu ajutorul unui soft. Acest procedeu este o premieră pentru România. Prin folosirea acestei aplicații informatice, extragerea pentru fiecare secție de vot s-a realizat foarte repede. Mai ales că în județul Botoșani sunt 422 de secții de votare.

La tragerea la sorți a celor 422 de președinți ai secțiilor de votare din Botoșani, precum și a locțiitorilor acestora, au participat doi directori din cadrul Autorității Electorale Permanente. Rolul lor în cadrul AEP este de a efectua această procedură în fiecare județ în parte.

Tragerea la sorți s-a efectuat printr-un soft informatic, după ce s-a solicitat un cod de la biroul central, în baza de date figurând deja experții electorali. Desemnarea președinților și a locțiitorilor s-a făcut pe localități, în ordine alfabetică, după principiul apropierii domiciliului sau reședinței. Distanța trebuie să fie minimă.

În cazul în care vor exista situații în care un președinte stabilit refuză o secție de votare, se va proceda la o nouă tragere la sorți, punctual pe respectiva secție, fără a mai fi însă nevoie de prezența directorilor AEP la Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments