Solidaritate în lumea artelor plastice. Pictorii botoșăneni și-au dat mâna pentru a-l ajuta pe Daniel Relenschi să biruie cancerul

Solidaritate. Acesta este cuvântul care poate descrie cel mai bine vernisajul care a avut loc astăzi la Muzeul Județean de Istorie Botoșani. Și asta fiindcă în cadrul acestui eveniment numeroși artiști plastici și-au dat mâna pentru a-l sprijini pe talentatul pictor Daniel Relenschi. Acesta se luptă de luni de zile cu cancerul și are nevoie de sprijin atât moral dar mai ales financiar.

Tocmai de aceea pictorii și-au expus o parte a lucrărilor în Sala Polivalentă a muzeului iar banii rezultați urmează să fie donați tânărului pictor botoșănean, un pionier recunoscut pe plan național al picturii 3 D. Pentru Daniel Relenschi, vernisajul a fost o adevărată surpriză.

Pentru pictorii botoșăneni, acestă expoziție, intitulată sugestiv ”Solidaritate”, este o expresie a umanității și a adevăratei misiuni a artistului plastic. După ce a fost diagnosticat cu cancer de piele, Daniel Relenschi, un cunoscut și apreciat pictor român, lupta a continuat în ciuda durerilor și a tristeții.

Lupta cu boala continuă pentru pictorul botoșănean. Eforturile financiare la care este supus sunt însă consistente. Doar un singur medicament din cele 7 care îl ajută să se mențină, costă în jur 500 de lei lunar.

Citeste si:

Facebook Comments