VIDEO! Soluție pentru podul prăbușit de la Sulița

Nemulţumiri mari într-o comună din judeţ, unde un pod s-a surpat de aproximativ o săptămână iar locuitorii din zonă se feresc să mai treacă peste el. Până la construcția unuia nou, autoritățile locale spun că nu au ce face, mai ales că în perioada următoare se va semna şi contractul respectiv, între Primărie şi Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Podul, peste care acum trec doar maşinile de teren, face legătura între Suliţa şi fostul sat Suliţoaia, unde trăiesc câteva zeci de familii. Problema a apărut în urmă cu câteva zile, când localnicii au observat că, peste noapte, podul de peste râul Burlea a devenit aproape impracticabil. Mai exact, structura de rezistenţă de la un capăt a cedat iar podul s-a lăsat în jos aproape un metru.

Sătenii au alertat atunci autorităţile. Primarul s-a întâlnit cu prefectul şi cu şeful Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună dar podul este vechi de zeci de ani şi niciodată reabilitat. Iar sătenii spun că viitura nu e singura cauză. Şi camioanele pline cu lemne, încărcate peste limita de rezistentă a podului, care au trecut periodic peste el au avut un cuvânt de spus.

Podul nu este singura cale de acces în sat. Oamenii mai au alte două dar înseamnă ocolişuri de kilometri. Soluţia problemei a fost deja identificată. Construcţia unui nou pod, în apropiere. Banii vor veni de la Guvern însă deocamdată se va semna contractul. Urmează licitaţii, contestaţii şi altele care înseamnă cel puţin câţiva ani.

În zonă sunt 30 de case în care locuiesc aproximativ 100 de persoane.

 

 

Citeste si:

Facebook Comments