Soluții pentru Căminul de bătrâni de la Trusesti

Soluții pentru Căminul pentru persoanele vârstnice de la Trușești.

În urma ședinței care a avut loc luni dimineață, între prefect și primarii comunelor de unde provin persoanele în vârstă beneficiare, s-au identificat soluții pentru deblocarea impasului financiar în care se află acest așezământ.

Cei 20 de primari din zonele unde sunt și beneficiari în Centru, au discutat despre posibilitățile de a contribui financiar pentru fiecare beneficiar în parte.

Singura primărie care a susținut că nu dispune de fonduri pentru a asigura diferența de la suma datorată de beneficiar, adică 60% din pensie, a fost cea de la Dângeni.

Prefectul a venit și cu sugestii că acest centru să fie ajutat de asociații non-profit sau chiar să apeleze la ajutorul Consiliului Județean, în cazul în care se va impune.

O altă soluție a fost ca o parte dintre beneficiari să fie luați din centru de către aparținători și îngrijiți la domiciliu, cum ar fi cazurile din Vorona.

Problema de la Căminul de la Trusesti a fost ridicată într-o ședința la Instituția Prefectului, la începutul lunii octombrie.

 

Citeste si:

Facebook Comments