Soluții pentru depozitarea deşeurilor din județ

DSP va verifica situația

Soluții pentru depozitarea deșeurilor din județ. Marți, au avut loc noi discuții privind medierea problemei depozitării deşeurilor din județ, la inițiativa prefectului Dan Nechifor. Deocamdată gunoiul din comune nu poate fi strâns pentru că operatorii nu au unde să ducă deșeurile după ce rampa de gunoi de la Săveni a fost închisă.

În acest moment, operatorii stau cu mașinile pline de gunoi, iar primăriile din județ nu au voie să depoziteze deșeurile în fostele depozite din comune, pentru că riscă amenzi din partea Gărzii de Mediu. În schimb, deocamdată operatorii nu vor fi sancționați de inspectorii de la Garda de Mediu pentru această situație.

Operatorii, la rândul lor, încă așteaptă o decizie în ceea ce privește depozitarea deșeurilor strânse din comunele din județ.

Așa cum au propus și operatorii, și prefectul Dan Nechifor spune că singurul depozit de deșeuri autorizat să funcționeze și are capacitate liberă este cel din municipiul Botoşani. Însă, directorul general de la Urban Serv, Simon Drelciuc, spune că deși există Hotărâre de Consiliu Local prin care se acceptă depozitarea gunoiului la Botoșani, totuși mai are nevoie de o aprobare din partea CL. Și acest lucru se poate realiza doar printr-o nouă hotărâre de CL.

Prefectul Dan Nechifor va solicita ca specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică Botoșani să monitorizeze atât locaţiile unde sunt parcate maşinile de gunoi care nu au putut fi descărcate, cât şi zonele cu deşeuri care nu au putut fi colectate de operatori.

În funcție de rezultatul monitorizărilor efectuate de inspectorii de la DSP Botoșani, prefectul Dan Nechifor va solicita convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Citeste si:

Facebook Comments