VIDEO! Soluții pentru o educație mai eficientă

Evaluarea națională este ineficientă iar orientarea profesională a elevilor de gimnaziu aproape inexistentă în sistemul educațional românesc. Cel puțin asta asta dă de înțeles profesorul Daniel Botezatu. Acesta a criticat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, sistemul de învățământ și susține că există și soluții practice pentru remedierea problemelor, mai ales în privința notelor mici, obținute de elevii la Evaluare.

Astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută la PNL, profesorul Daniel Botezatu a criticat modul în care se organizează Evaluarea Națională. Mai ales în contextul în care există numeroase diferențe între elevii de la oraș și cei de la țară, ultimii obținând în mare parte rezultate catastrofale la Capacitate.

Profesorul botoșănean spune că există soluții la îndemână pentru a face mai eficientă Evaluarea Națională și mai ales pentru a-i orienta profesional corect pe elevii care termină gimnaziul. În mare parte ar fi vorba de consiliere profesională, de portofolii de activitate încă din clasa a VI a, culminând cu o evaluare conform abilităților și pasiunilor elevilor în clasa a VIII a.

Totodată elevii care nu doresc să continue studiile teoretice și să urmeze cursuri universitare, ar trebui, spune Botezatu, dirijați de la terminarea gimnaziului către școli profesionale.

În județul Botoșani aproximativ 30% dintre elevii înscriși la Capacitate nu au reușit în acest an să obțină nici măcar nota 5. Mulți dintre aceștia sunt copii din mediul rural.

Citeste si:

Facebook Comments