VIDEO! Soluții pentru valorificare lânii de oaie

La sfârșitul săptamânii trecute, în cadrul Târgului de la Popăuti, fermierii au ridicat o problemă importantă și anume ,despre modul în care ar putea valorifica lâna de oaie.

Fermierii susţin că dintr-un bun valoros, acum a devenit nefolositoare și au cerut soluții de la ministrul agriculturii,Petre Daea. Oficialul a anunţat că în scurt timp se vor schimba lucrurile şi că, în plan, sunt trei întrebuinţări pentru lâna de oaie.

Potrivit ministrului, în prezent se lucrează la trei direcţii pentru întrebuinţarea şi valorificarii lânii. Iar programul lansat anul trecut, prin care crescătorii de oi pot primi un ajutor prin care vrea să asigure un ajutor de minimis în valoare de 1 leu/kg începe să câştige teren. Chiar dacă termenul a fost amânat.

Potrivit ministrului, pe lângă utilizarea în articole de îmbrăcăminte, lâna de oaie mai poate fi folosită şi ca termoizolant în construcţii. Problema este însă că nu există spălătorii pentru aşa ceva.

Apoi, mai spune oficialul, există o cerere foarte mare din Germania pentru un anumit fel de lână, folosit ca material la fermele hidroponice sau la creşterea florilor.

 

Citeste si:

Facebook Comments