VIDEO! Spectacol lângă ruină

Teatrul botoșănenilor rămâne paralizat în șantier și iarna aceasta! De la Compania Națională de Investiții nu vin semnale pozitive iar în aceste condiții s-a bătut încă un an pasul pe loc.

Din disperare, actorii de la teatrul ”Mihai Eminescu” au în plan să-și mute scena lângă ruină și să joace o piesă pe trotuarul de lângă teatru pentru a trage încă o dată un semnal de alarmă.

Primăria Botoșani a scăpat printre degete milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea teatrului. Lipsa de decizie a fostului primar a condus la situația în care se află clădirea astăzi, concret, la un pas de prăbușire și cu șanse minime de modernizare.

În urmă cu două luni, Compania Națională de Investiții părea dispusă să resusciteze situația delicată dar lucrurile s-au împotmolit parțial.

S-a vehiculat la un moment dat și ideea perfectării unui împrumut pentru ca teatrul să învie. Directorul instituției de cultură a revenit din nou cu această ipoteză.

Din dorința de a se face auziți, actorii de la teatru vor să protesteze în stil artistic.

Aproximativ 30 de milioane de lei sunt necesari pentru finalizarea lucrărilor la teatru. Primarul și-a conturat deja un scenariu sumbru: teatrul nu va fi finalizat până în decembrie 2018, motiv pentru care se vor pierde și vor trebui înapoiați și banii primiți de la Uniunea Europeană.

Citeste si:

Facebook Comments