Speranță pentru copii nevoiași din Botoșani

Centru social unde primesc mâncare, educație și îngrijire

Lumina speranței pentru copiii nevoiași. La Botoșani funcționează un centru incluziune socială a copiilor și tinerilor din România cu sprijinul și implicarea comunității. Sunt doar trei centre de acest gen la noi în țară și au fost realizate sub patronul Crucii Roșii Române, cu sprijinul unui ONG și a Crucii Roșii daneze. Propriu-zis este un centru în care copii nevoiași din ciclul primar și gimnazial dar și liceeni în perioada vacanțelor, beneficiază de o masă caldă dar și de numeroase activități, învățând lucruri noi de care pot beneficia la școală dar și în viața de zi cu zi. Este o șansă nesperată, care le ghidează pașii într-o societate în care le este greu să se integreze datorită problemelor materiale și sociale. De la jocuri până la lecții și învățăminte, copiii au parte de o nouă perspectivă.

Voluntarii Crucii Roșii le sunt profesori, educatori dar și consilierii, învățându-i pe micuții sau adolescenții botoșăneni defavorizați, alfabetul dar și conduita corectă în societate.

Pentru părinți în special este o mană cerească. Din ajutorul social, mereu preocupați de grija zilei de mâine, aceștia sunt mulțumiți că cei mici pot beneficia de educație, îngrijire, dar și de masa zilnică. În general copii au fost selecționați din familii defavorizate și chemați la centru.

Totodată copii sunt mulțumiți că învață lucruri noi, de la oameni blânzi și dedicați. Totodată suportul la efectuarea temelor este deosebit de important.

Centrul funcționează în municipiul Botoșani și este destinat copiilor și adolescenților din oraș. De acest program beneficiază 500 de copii.

Citeste si:

Facebook Comments